Robotkeuken beleeft primeur in bedrijfsrestaurants
Altijd een voedzame, duurzame maaltijd, met verse ingrediënten, speciaal op maat gemaakt door een gerobotiseerde keuken. Het is alsof je à la carte bestelt én zelf ook nog eens invloed uitoefent op de uiteindelijke smaak van het gerecht. Met de Eatch Robotic Kitchen wordt die droom werkelijkheid. Eatch en ISS introduceren duurzame innovatie als oplossing tegen personeelstekort en voedselverspilling.
De Zaanse startup Eatch maakt volledig geautomatiseerde keukens die tot wel 10.000 maaltijden per dag kan bereiden. De Eatch Robotic Kitchen maakt de maaltijden smaakvol en persoonlijk, zonder verspilling en op de automatische piloot. Facilitair dienstverlener ISS introduceerde dit onlangs als eerste op enkele klantlocaties.
Vijf stappen
Voor eenpersoons porties, voor piekuren in bedrijfsrestaurants of voor de late werkers. In vijf stappen creëert deze keuken een heerlijke maaltijd op basis van de wensen van de gast. De geautomatiseerde keuken van Eatch werkt met afzonderlijke pannetjes waar een of twee maaltijden in worden bereid. De keuken verzamelt de ingrediënten op basis van de wensen van de gast, verhit de maaltijd, voegt sauzen en kruiden toe en vervolgens is de maaltijd gereed voor consumptie.
Duurzame oplossing voor personeelstekorten
Het grote voordeel van de robotkeuken is dat er nauwelijks medewerkers aan te pas komen, terwijl de kwaliteit van de maaltijden hoog is. Dat is voor de food services industrie een oplossing voor de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast draagt de robotkeuken bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen, want het reduceert overproductie met 60% en het energiegebruik met 50%.
Op maat gemaakt
Douwe Driehuis, Head of Innovation, Sustainability & Workplace Management van ISS:
“De medewerkers van onze opdrachtgevers verwachten in toenemende mate op maat gemaakte dienstverlening en meer flexibiliteit. Dat geldt voor de werkplek thuis of bij hun werkgever, voor de verschillende ruimten die de werkgever beschikbaar stelt en voor eten en drinken op die centrale locatie. Soms laat die locatie het niet toe om speciaal een keuken in te richten. Met Eatch hoeven de medewerkers niet terug te vallen op ongezonde en dure bezorgmaaltijden of een snoepautomaat.”