Studenten doen onderzoek voor Fieldlab Sociale Innovatie
Aan een leven lang leren valt niet te ontkomen. Maar we moeten het wel organiseren. In het Fieldlab Sociale Innovatie verkennen diverse partijen wat smart industry betekent voor de manier van werken en de vaardigheden van medewerkers. In opdracht van programmabureau Smart Industry en onder begeleiding van High Tech NL onderzochten zes studenten op welke wijze binnen de sector techniek & ICT concreet invulling kan worden gegeven aan de behoefte om individueel, on demand en just-in-time te kunnen leren.
Onderzoek naar een leven lang leren
In de sector techniek & ICT valt niet te ontkomen aan een leven lang leren. Maar hiervoor moet kennis wel beschikbaar en toegankelijk zijn. Liefst zo flexibel mogelijk, want mensen hebben behoefte aan individueel, on demand en just-in-time leren. Niet alleen scholen moeten op zoek naar innovaties op het gebied van leren en ontwikkelen door werkenden. Ook in bedrijven en bij de overheid vraagt dit een veranderingsproces. Een team van zes masterstudenten van de opleiding Management of Learning van de Universiteit van Maastricht onderzocht in opdracht van het programmabureau Smart Industry hoe de bestaande onderwijsinfrastructuur geschikt kan worden gemaakt voor deze 21e eeuwse uitdaging, een belangrijk onderdeel van het Fieldlab Sociale Innovatie. Het onderzoek werd vanuit de universiteit begeleid door Dr. Selma van der Haar en operationeel vanuit branchevereniging High Tech NL.
Fieldlab Sociale Innovatie
Het programmabureau Smart Industry heeft vele partijen bij elkaar kunnen brengen om gezamenlijk het Fieldlab Sociale Innovatie op te starten. Dit Fieldlab is een proeftuin waarin werkgevers, werknemers, kennisinstellingen en overheidsinstellingen verkennen wat smart industry betekent voor de manier van werken en wat dat vergt aan nieuwe vaardigheden van de medewerkers. Hoe nemen we het menselijk kapitaal mee in de vierde industriële revolutie, zodat technologische ontwikkelen geen banen kosten maar ook hoogwaardige banen opleveren?
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Jos van Erp, jos.van.erp@hightechnl.nl.