High Tech NL te gast bij NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
Namens organiserend lid NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum nodigen wij u van harte uit om op 28 maart a.s. samen met andere leden een bezoek te brengen aan dit toonaangevend, mondiaal opererend onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaart. Een mooie kans om andere leden te ontmoeten en een kijkje achter de schermen te nemen bij NLR.
Het NLR bestaat 100 jaar en heeft net een nieuw gebouw geopend in Marknesse, dus graag nodigen wij u uit voor de volgende High Tech NL bijeenkomst in Marknesse
Wilt u weten hoe het er in de komende 30 jaar uit gaat zien in de luchtvaartindustrie?
"De luchtvaart staat aan de vooravond van een revolutie. Gezien de groei van de luchtvaart zal er op duurzaamheidsgebied iets moeten gebeuren. Elektrificatie is een optie, maar dit brengt ook vele uitdagingen met zich mee, vooral op gewichtsgebied. Het biedt echter een hoop kansen voor de hightechindustrie!" Gastheer Martin Nagelsmit gaat in op de visie van het NLR op de luchtvaart in 2050, en verder. Daarna zullen we in groepen langs de verschillende faciliteiten gaan; de aëroakoestische windtunnel, de elektromagnetische testfaciliteiten, het composietenlab, de windtunnelmodellenwerkplaats en de testhal.
"Met onze innovatieve oplossingen en praktische adviezen versterken we de concurrentiekracht van het bedrijfsleven en dragen we bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Wij kijken vooral vooruit. Hoe zorgen we ervoor dat het milieu minimaal belast wordt? Hoe waarborgen we de luchtvaartveiligheid ondanks de exponentiële groei? Kunnen we het luchtruim nog efficiënter benutten? Hoe kunnen we satellieten en satellietdata optimaal inzetten?
De veeleisende en boeiende toekomst vraagt om een nog hogere snelheid van innoveren en intensieve samenwerking. De werkzaamheden van NLR beslaan het volledige spectrum van Research Development Test & Evaluation (RDT&E). Met zijn kennis en faciliteiten kunnen bedrijven terecht bij NLR voor validatie, verificatie, kwalificatie, simulatie en evaluatie. Zo overbrugt NLR de kloof tussen onderzoek en toepassing in de praktijk".
Programma
16.00 uur | Inloop
16.30 uur | Welkom en Introductie NLR | Collin Beers, Divisiemanager Aerospace Vehicles
16.45 uur | Luchtvaart in 2050 | Martin Nagelsmit, Business Manager Aerospace Vehicles Division
17.00 uur| Rondleiding
17.45 uur| Netwerkborrel
18.30 uur| Einde
Locatie
Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
Voorsterweg 31
8316 PR Marknesse
Bij aankomst
Voor de slagboom bevindt zich een intercom. U kunt zich hier melden en aangeven met wie u een afspraak hebt. De receptie zal u aangeven hoe u het gebouw kan bereiken. Bij aankomst aldaar dient u zich te legitimeren met een geldig ID-bewijs. De receptie zal uw afspraak op de hoogte stellen van uw aankomst, waarna deze u komt ophalen.
Deelnemen
Alle medewerkers van leden zijn van harte welkom om aan dit bedrijfsbezoek deel te nemen, mits u zich registreert middels het registratieformulier.
Bekijk de voorlopige deelnemerslijst.
Wij hopen u bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum te mogen begroeten op 28 maart!
Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van de serie netwerkbijeenkomsten ‘High Tech NL te gast bij…’.
Over NLR
NLR maakt lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever. Met onze kennis en kunde zijn wij een van de drijvende krachten achter de aerospace sector. In ons eigen land en daarbuiten. Onze medewerkers zoeken onvermoeibaar naar nieuwe technologieën en durven verder te denken. Met onze innovatieve oplossingen en praktische adviezen versterken we de concurrentiekracht van het bedrijfsleven en dragen we bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.
Je kan ons gerust de spin in het web noemen die wetenschap, overheid en bedrijfsleven met elkaar verbindt. Dat doen wij onder andere met state-of-the-art researchfaciliteiten, zoals field labs, simulatoren en windtunnels.
Op lucht- en ruimtevaartgebied zijn wij de strategische partner van de Nederlandse overheid en defensie. Samen met onze partners mogen wij vorm geven aan de boeiende wereld van morgen. En dat doen we nu al honderd jaar.